Pappa Fitness

Min väg till en friskare Pappa!

Fördelarna med utomhussträning!

Kategori: Allmänt

Trender kommer och går hela tiden men inom träning har utomhusträningen hållt i sig så länge jag kan minnas.
Jag minns i slutet av 90-talet när gymmen på allvar fick fler och fler "vanliga" besökare istället för bodybuilders till och någonstans 2004-2005 där gymindustrin bara exploderade!
Priserna började sakta men säkert sjunka så att nästan alla hade råd med ett gymkort! Själv betalade jag 350 kr per månad 1998 för ett allkort på Nautilus vilket kan jämföras med vad det kan kosta idag 14 år senare för ett gymkort! Även om idag finns det dyrare alternativ som SATS så har lågpris gymmen erbjudanden där ett gymkort kostar endast 100 kr per månad.
 
Någonting som har kommit allt mer senaste 2-3 åren är utomhusträning :-)! Det byggs utomhusgym, löparslingor utrustas med elljusspår, man ser folk göra dips på parkbänkar, flera företag startar upp och erbjuder olika typer av "Boot camp".
Här i Malmö är nog Pildammsparken den mest frekvent besökta parken för utomhusfantaster! Folk har snappat upp det här med "Funktionell träning" genom tidningar/bloggar m.m och sett fördelarna med att använda kroppen som belastning. Men vänta nu här lite, innebär "Funktionell träning" att man enbart använder kroppen som belastning? Njaa...mer om det vid ett annat blogginlägg! :-)
 
Fördelarna som jag kan se med utomhusträning är:
 
- Du behöver inte betala för ett gymkort!
 
- Du kommer ut i friska luften med solljus och allt vad det innebär!
 
- Du behöver inga träningsredskap, endast fantasin sätter gränser på vad naturen kan användas till!
 
- Du behöver inte passa några träningstider, träna när du har möjlighet!
 
Kör hårt alla ni som tränar utomhus!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: